Fabafull

Ons product

Jouw plantaardige muffin boordevol bouwstenen

Fabafull muffins zijn heerlijke eiwitrijke tussendoortjes. Voor als je extra eiwitten nodig hebt of zomaar, omdat je zin hebt in een verantwoord tussendoortje. Onze muffins zijn 100% plantaardig en bevatten alleen natuurlijke ingrediënten zoals bloem, havermeel en fruit of groente.

 

Elke muffin bevat 10 gram eiwit en is rijk aan vezels, mineralen en vitamines. Het suikergehalte en vetgehalte is 30% lager dan je gemiddeld in muffins vindt. Kortom, een heerlijk verantwoorde muffin boordevol bouwstenen.

Eiwitrijke tussendoortjes_muffins samen
Eiwitrijke muffins_plant based
Eiwitrijke muffins_faba bonen

Plantbased muffin van de Faba boon

Lokaal geteelde faba bonen zorgen voor de extra eiwitten in onze muffins. Alle dierlijke ingrediënten zijn vervangen door deze superboon. Het hoge eiwitgehalte van de faba boon en onze werkwijze houden de typische luchtige structuur van een muffin in stand. Hierdoor bevatten Fabafull muffins tot drie keer zoveel eiwit als andere muffins.

Goede muffin voor jou, en goed voor de natuur

De faba boon is een zusje van de tuinboon. De boon bevat een hoog gehalte aan essentiële aminozuren. Deze belangrijke bouwstenen kunnen we niet zelf aanmaken.

 

Faba bonen worden door boeren ingezet als rotatiegewas, om de grond weer geschikt te maken voor een volgende teelt. Faba gewassen verbeteren niet alleen de grond van de boeren, maar bloeien ook nog eens prachtig. Daar zijn de bijen weer blij mee. En wij ook.

Eiwitrijke muffins_bloem veldboon
X