Fabafull

Ons verhaal

Plantaardige eiwitten: sterk voor jou en de wereld

60% van de eiwitten die we binnenkrijgen is afkomstig van dieren. 40% van planten. We eten dus vooral dierlijke eiwitten. We kunnen samen onze voedselketen een stuk duurzamer maken als we deze verhouding omdraaien en 60% van onze eiwitinname van plantaardige bronnen laten komen.

 

 

Wij willen de consumptie van plantaardige eiwitten toegankelijker en aantrekkelijker maken. Dat doen we zo:

 

− Onze tussendoortjes zijn 100% plantaardig
− We werken duurzaam en verantwoord
− We strijden tegen ondervoeding 

Eiwitrijke muffins_ingredienten
Eiwitrijke muffins_sfeerfoto assortiment

Maximale impact door onze eiwitrijke muffins

Fabafull werkt zo duurzaam en verantwoord mogelijk. Dat doen we niet alleen door zorgvuldig onze ingrediënten te selecteren, maar ook te werken aan korte ketens.

 

We voorkomen dat goede producten geschikt voor menselijke consumptie als veevoer worden gebruikt. Net als bij soja wordt 95% van alle faba bonen gebruikt als veevoer. Zonde toch?

Als onze producten zijn 100% plantaardig. Lekker gezond, en lekker duurzaam. En we kopen zo veel mogelijk lokaal in.

In onze producten gebruiken we alleen natuurlijke geur-, kleur-, en smaakstoffen. Dat is voor ons vanzelfsprekend.

Dus geen ultra processing die veel plantaardige eiwitten ondergaan om verwerkt te worden tot vleesvervangers. In minimaal bewerkte producten blijven vezels en andere voedingsstoffen een stuk beter behouden. Dat is wel zo gezond.
Wij vinden het belangrijk dat al onze producten gewoon in iedere keuken gemaakt zouden kunnen worden. We roeren, koken en bakken, that’s it.

2e kans-wit

De appels, bananen en wortels die we gebruiken zijn te aangetast om het schap van de winkel te halen, maar zijn nog prima voor gebruik in onze producten. Wij geven ze graag een 2e kans. Dat is wel zo duurzaam en net zo lekker.

Alles voor minimale impact dus. Daarmee maken we misschien wel de meest duurzame muffins van Nederland.

X