Fabafull

Waarom zijn eiwitten belangrijk

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Eiwitten zijn een energiebron voor ons lichaam. Ze bevatten bouwstenen waar we niet zonder kunnen. Zo zijn eiwitten nodig voor de opbouw van cellen. Ook hebben we ze nodig voor het in standhouden van onze spieren. En eiwitten spelen een belangrijke rol bij het sterk houden van onze botten.

Zonder eiwit geen groei

Kinderen hebben extra eiwitten nodig om te kunnen groeien. Sporters of mensen die veel fysieke inspanning leveren hebben ook extra eiwitten nodig om de spieren te kunnen laten herstellen en om spiergroei te bevorderen. De dagelijkse voeding heeft dan niet altijd voldoende eiwitten, zelfs bij een gebalanceerd dieet.

Extra eiwitten voor ouderen

Ook ouderen en mensen die ziek of herstellende zijn, hebben meer eiwitten nodig. Tegelijkertijd kan een gebrek aan beweging, ziekte, maar ook armoede en sociaal isolement zorgen voor een afname van de eetlust. Dit kan leiden tot ondervoeding, vooral door een tekort aan eiwitten. Mensen met een structureel tekort aan eiwitten herstellen langzamer, hebben versneld spierverlies en kunnen hun gewicht minder goed op peil houden.

 

Meer eten is dan vaak lastig, daarom is het belangrijk om dagelijks eiwitrijkere voeding te consumeren om op gewicht te blijven en spierafbraak tegen te gaan.

 

Fabafull’s eiwitrijke muffins zijn dus in veel gevallen een welkome aanvulling op de dagelijkse maaltijden. En een ware traktatie!

X